5 sfaturi de aur pentru a îmbunătăți starea de sănătate!

5 sfaturi de aur pentru a îmbunătăți starea de sănătate!

Înțelegerea îngrijirii de sine și a modului în care aceasta poate îmbunătăți starea de bine a fost o parte fundamentală a anului 2020. A fost un an în care fiecare dintre noi a avut mai mult timp pentru sine. Prea mult timp, ar sugera unii! Așadar, este vital pentru noi să continuăm să ne îngrijim sănătatea și să descoperim noi modalități de a menține vibrațiile pozitive.

Nu este niciun secret că prea mult sau prea puțin din lucrurile importante pot avea un impact asupra pielii tale. La rândul său, acest lucru va avea implicații asupra stării de bine – și nu ne dorim acest lucru.

Iată 5 modificări ale stilului de viață care pot face o mare diferență nu doar în ceea ce privește aspectul tău, ci și în viața ta:

Obțineți un somn mai bun

O calitate slabă sau lipsa somnului poate cauza rezistență la insulină, poate perturba pofta de mâncare și poate reduce performanța fizică și mentală. Acest lucru are un impact negativ asupra dispoziției dvs. și va face mult mai dificilă concentrarea. Ca să nu mai vorbim de faptul că va slăbi și sistemul imunitar.

Acest lucru înseamnă să vă închideți telefonul și să vă acordați un timp de odihnă înainte de culcare, să nu consumați cofeină la sfârșitul zilei și să vă amintiți să nu vă folosiți dormitorul pentru a lenevi în timpul zilei.

Acordați-vă timp pentru a vă relaxa

Nu există un mod greșit de a vă relaxa, de a vă destinde. Dar trebuie să găsiți întotdeauna timp și spațiu pentru a face acest lucru. Este important să fiți înțelegători cu voi înșivă în momentele în care vă simțiți abătuți sau stresați. Dacă nu sunteți în măsură să recunoașteți și să faceți față stresului, acesta poate provoca erupții sau chiar poate accelera procesul de îmbătrânire.

O baie caldă, ascultarea unui podcast nou, vizionarea unui film, facerea de planuri, practicarea mindfulness sau începerea unui nou hobby. Acestea sunt modalități de a vă detașa de tot ceea ce este stresant și de a vă ajuta spre o persoană mai mulțumită.

Creați o dietă echilibrată

Dietele din anumite grupe de alimente pot fi ineficiente și pot cauza o viitoare creștere în greutate. În schimb, adoptați o dietă mai echilibrată și concentrați-vă pe hrănirea corpului dumneavoastră (mai degrabă decât pe privarea acestuia). La urma urmei, este dificil să fii fericit pe stomacul gol.

Printre sfaturile bune se numără luarea micului dejun, mâncatul la fiecare 3-4 ore, cu multe fructe și legume și consumul a cel puțin doi litri de apă în fiecare zi.

Fiți activi

A face mai multe exerciții fizice, în special de fitness cardiovascular, este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dumneavoastră fizică și mentală. Eliberează endorfine, care este unul dintre hormonii care ne fac să ne simțim bine. Acest lucru vă va îmbunătăți în mod inevitabil starea de spirit atunci când vă simțiți deprimat sau abătut.

Dacă nu sunteți genul sportiv, nu-i nimic! Investește într-o bicicletă staționară și pedalează în timp ce te uiți la televizor sau ascultă acel podcast al tău în timp ce faci o plimbare. Dacă te plictisești sau obosești repede, încearcă să împarți sesiunea pe parcursul unei zile. Credeți-ne, este întotdeauna mai bine să începeți acum decât deloc.

Renunțați la toxine

Printre toxinele rele evidente se numără fumatul și consumul de alcool. Dacă vă decideți să renunțați la acest obicei, veți îmbunătăți tensiunea arterială și veți reduce orice risc de atac de cord sau cancer.

Cu toate acestea, o altă toxină rea din viața dumneavoastră, pe care poate nu ați luat-o în considerare, pot fi oamenii. Este important să înțelegi că trebuie să renunți la oameni pentru a fi fericit uneori și să nu te simți presat de cei din jur. Ah, și asigură-te că te înconjori de oameni pozitivi și cu aceeași mentalitate.

Unele lucruri sunt mai ușor de spus decât de făcut. Dar, doar câțiva dintre acești pași pot contribui în mare măsură la îmbunătățirea sănătății și a bunăstării tale. Dacă încerci să duci o viață mai fericită și mai sănătoasă, concentrează-te pe menținerea activă, pe un somn de calitate și pe construirea unor relații puternice.