6 pași simpli pentru a combate pielea uscată pe timp de iarnă

6 pași simpli pentru a combate pielea uscată pe timp de iarnă

Nu-ți lăsa pielea să sufere atunci când temperatura e extrem de scăzută

Întotdeauna se vorbește atât de mult despre pielea de vară, produse care induc strălucire și SPF-uri din belșug, dar cum rămâne cu lunile mai reci? Încălzirea centrală și vremea capricioasă pot face ravagii asupra pielii, provocând un stres mare asupra barierei delicate a pielii. Roșeața, deshidratarea (care poate duce la apariția ridurilor fine) și petele uscate sunt toate afecțiuni comune atunci când temperatura scade, dar nu sunt numai vești proaste. Schimbările simple la rutina actuală de îngrijire a pielii vor face o diferență enormă atât pentru pielea ta acum, cât și atunci când se schimbă din nou anotimpul. Este timpul să vă înarmați cu cumpărături hidratante și cu trucuri de îngrijire a pielii care să vă ferească de arsurile provocate de vânt, de obrajii uscați și de sensibilitate Iată șase pași simpli pentru a combate tristețea de iarnă a pielii…

Pasul 1: Alege un produs de curățare mai bogat

Adorăm o spumă de curățare satisfăcătoare, dar acestea sunt o alegere mult mai bună atunci când vremea este mai caldă, deoarece curăță pielea (într-un mod bun) de sebum și transpirație. În schimb, formulele mai bogate și mai groase sunt ideale pe vreme mai rece, deoarece pielea ta va fi mai uscată decât în mod normal și va avea nevoie de hidratare suplimentară, ca să nu mai vorbim de factorul de confort pe care loțiunile și cremele de curățare mai dense îl conferă pielii.

Pasul 2: Exfoliază, exfoliază, exfoliază!

Pielea ternă și lipsită de strălucire este, din păcate, un lucru obișnuit atunci când vremea se schimbă. Pentru a vă recăpăta strălucirea, este important să schimbați acele celule moarte care se află la suprafața pielii și care dau o nuanță cenușie și sălcie tenului dumneavoastră. Optați pentru exfoliantele blânde pe bază de lichide, care nu necesită o exfoliere prea intensă. Cu cât mai puțină fricțiune, cu atât mai mult pielea ta îți va mulțumi. Exfolierea sau exfolierea prea zeloasă poate suprastimula pielea grasă și poate lăsa pielea uscată să se simtă și mai uscată. Exfolierea regulată va asigura, de asemenea, faptul că produsele ulterioare sunt absorbite mai eficient și acționează în mod optim. Căutați ingrediente care calmează pielea, cum ar fi acidul hialuronic (copilul minune al pielii însetate) și niacinamida care calmează pielea, care sunt foarte delicate și nu usucă pielea.

Pasul 3: Folosește un serum

Pentru o hidratare extrem de bună, beneficii anti-îmbătrânire și ingrediente puternice, care au un efect puternic și care țintesc toate problemele pielii, nimic nu se compară cu un serum. Este o necesitate absolută pentru pielea de iarnă. Deși serumurile au o consistență subțire, sunt o completare puternică a rutinei de îngrijire a pielii, în special iarna, când hidratarea este esențială. Aveți grijă să vă alegeți cu înțelepciune serul în funcție de tipul de piele, deoarece unele ingrediente active, cum ar fi alfa-hidroxi-acizii (AHA) și retinolul pot fi prea dure pentru pielea sensibilă În schimb, încercați opțiuni mai ușor de tolerat, cum ar fi peptidele și bakuchiolul, care se vor adapta cu ușurință la pielea mai predispusă la iritații.

Pasul 4: Adăugați un ulei facial

Uleiurile faciale au o reputație proastă nemeritată, în principal din cauza texturii lor grase. Dar putem dezvălui cu sinceritate că nu există nimic mai bun sau mai util decât un ulei facial în rutina ta de îngrijire a pielii pe timp de iarnă. Un ulei facial de bună calitate va bloca umezeala și va hidrata pielea ca nimic altceva. Considerați-l ca fiind cota de opt pahare de apă pentru pielea dumneavoastră. Uleiurile faciale sunt, de asemenea, foarte versatile de utilizat. Adăugați câteva picături în crema hidratantă de zi sau de noapte pentru un plus de forță sau purtați-le cu grijă pe pielea proaspăt curățată. Indiferent de modul în care alegeți să folosiți un ulei, vă garantăm că pielea dvs. va fi super-moale, ultra-hidratată și va avea și o notă de strălucire. Ce să nu-ți placă?

Pasul 5: Nu uitați de SPF

Deși este probabil ultimul lucru pe care te gândești să ți-l pui pe piele după vacanța de vară, nu lăsa lipsa soarelui să te păcălească. Piatra de temelie a oricărei rutine anti-îmbătrânire este să folosiți SPF în fiecare zi, indiferent de vreme. Știați că razele soarelui pot fi amplificate atunci când există zăpadă sau gheață în jur? Nu vă sugerăm să aplicați cremă de soare în timpul unei ploi torențiale, dar ar trebui să vă asigurați că crema hidratantă de zi sau baza de machiaj să includă SPF ridicat, astfel încât să fiți bine acoperită de orice raze care ar putea străluci printre nori.

Pasul 6: Evitați dușurile și băile fierbinți

Când afară este frig și întuneric, este foarte tentant să faci o baie fierbinte sau să petreci mai mult timp decât de obicei sub un duș cu aburi, dar pielea ta nu îți va mulțumi pentru asta. Apa prea fierbinte va elimina instantaneu umiditatea din pielea ta, înrăutățind situația de uscăciune. Fiți conștient de temperatură și de timpul pe care îl acordați spălării și bălăcirii. Cu cât pielea este mai uscată, cu atât este mai sensibilă și mai iritantă pe termen lung și mai crudă și mai expusă.